Videó készült arról, milyen lesz a Hyperloopon utazni

A hyperloop ultragyors közlekedési rendszer lényege, hogy az emberek kapszulákban utaznak egy vákuumcsőben, akár 1130 km/órásnál is nagyobb sebességgel. Az ötlet Elon Musk fejéből pattant ki, és nyílt szabadalommal arra buzdította az érdeklődőket, hogy valósítsák meg az elképzelést. A Virgin Group multinacionális vállalat kapott az alkalmon, és el is kezdte fejleszteni a kapszulát. (A cég egyébként a Virgin Atlantic és a Virgin Galactic légitársaságok tulajdonosa is, alapítója Richard Branson, aki nemcsak a földi, hanem űrbéli közlekedés innovációira is nyitott, és űrrepülőgép-tervekkel is készül a jövőre). 

Virgin HyperloopForrás: Virgin Hyperloop

A cég most illusztrációs videó készített arról, hogyan fognak majd kinézni a hipervasút állomásai, és milyen hangulat fogadja majd az utasokat a kapszulákban, melyek mindegyike a tervek szerint 28 ember befogadására lesz alkalmas. Úgy tűnik, az utasoknak nagyon hasonló élményben lesz részük, mint egy vonaton, leszámítva, hogy nem nézelődhetnek az ablakból, és hogy a szokásos idő töredéke alatt érnek majd egyik helyről a másikra. 

A vasúti kocsikkal ellentétben ugyanakkor a hyperloop egyes "vagonjai" nincsenek összekötve, így útközben az egyes kocsik akár külön is válhatnak, hogy különböző irányokba folytassák útjukat. Egyelőre még nem lehet tudni, mikor jön az első hyperloop, de a vállalat célja, hogy 2025-re megszerezze az első biztonsági tanúsítványokat, 2030-ig pedig megkezdje a kereskedelmi tevékenységet is - derül ki a matadornetwork.com cikkéből. A járművet egyébként már a valóságban is tesztelték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek