Még mindig úgy rója köreit ez a medve, mintha ketrecben élne

A Libearty Sanctuary nevű romániai medvementő szervezet tette közzé a Twitteren azt a videót, amelyen egy 20 év rabság után szabadon engedett medve látható. A maci egy ketrecben élte az életét és bár most már a medverezervátumban él, a mostani viselkedése is a korábbi beszűkült mozgási lehetőségeit idézi: csak köröz-köröz egy pár négyzetméteres területen. Az viszont jó hír, hogy a medvementők szerint azért nem csak ezt csinálja – írja a hvg.hu.

A brassói székhelyű szervezetben a medvék első román nagykövete Stefan Mandachi. A vállalkozó  beleszeretett a medvékbe, amelyek nyomorúságos ketrecekben éltek és az emberek miatt szenvedtek, így indította el a medvékért folytatott kampányát. Most a világnak a szervezeten keresztül beszámol ezekről az állatokról, az élettörténeteikről, szükségleteikről és gondjaikról, miközben megfelelő életkörülményeket biztosít védenceinek.

A kisfilmben Mancdachi megmutatja, milyen szűk ketrecben élték mindennapjaikat a fogságban tartott medvék, és arról is mesél, hogy az emberek kegyetlenkedéseinek voltak kitéve ezek a hatalmas állatok, amelyek most természetes környezetben, békében élhetik le a hátralévő életüket. 

(A címlapfotó forrása: milesz/Pixabay)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek