Ezek most a világ legfelkapottabb úti céljai

A Tripadvisor Travelers 'Choice Awards listájáról kiderül, hová utaztak a legszívesebben az emberek 2020-ban, a járvány előtt, illetve mely úti célokról ábrándoztak a legtöbbet. A legújabb listán emellett egy új kategória is helyet kapott a vágyott úti célok között, mégpedig a nemzeti parkoké, és a trendi, valamint a feltörekvő úti célok listáját is kihirdették - derül ki a dailymail.co.uk cikkéből, ahol a bővebb listák is megtekinthetők.

BaliForrás: moritzklassen/pixabay.com

A világ legnépszerűbb úti céljai között első helyen Balit találjuk, majd London és Dubaj következik, mellettük Róma, Párizs, Hanoi, Kréta, Bangkok, Barcelona és Isztambul került az első tízbe. Európán belül a legnépszerűbb úti célok London, Róma, Párizs, Kréta, Barcelona, Isztambul, Firenze, Tenerife, Lisszabon és Edinburgh voltak.

A trendi úti célok között a mexikói Cabo San Lucast, Korzikát, Dohát, a kínai Sanyát, a Tennessee-ben található Gatlinburgot, az új-zálandi Queenstownt, a mexikói Tulumot, a brazíliai Natalt, a törökországi Kast és Guadeloupét találjuk, míg a feltörekvő úti célok első tíz helyén Martinique, a floridai Panama City Beach, a brazíliai Armacao dos Buzios, a mexikói Holbox-sziget, a cornwalli St. Ives, a mexikói Mazatlan, Colorado Springs, az ausztráliai Shoalhaven, Wroclaw és az ausztráliai Mudgee szerepel.

A világ legépszerűbb nemzeti parkjai a tanzániai Serengeti Nemzeti Park, az indiai Jim Corbett Nemzeti Park, a kenyai Maasai Mara Nemzeti Rezervátum, a wyomingi Grand Teton Nemzeti Park, a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park, a Cosat Rica-i Arenal Vulkán Nemzeti Park, az arizonai Grand Canyon Nemzeti Park, a utahi Zion Nemzeti Park, a chilei Torres del Paine Nemzeti Park és az új-zélandi Fiordland Nemzeti Park.

Európa legépszerűbb nemzeti parkjai: az angliai Yorkshire Dales Nemzeti Park, az izlandi Vatnajokull Nemzeti Park, a horvátországi Plitvicei-tavak, az angliai Peak District Nemzeti Park és New Forest Nemzeti Park, a spanyol Sierra de Grazalema természeti park és Sierra Nevada Nemzeti Park, a törökországi Uludag Nemzeti Park és a spanyol Sierra de Aracena és Picos de Aroche Nemzeti Park és az olaszországi Cilento és Vallo di Diano Nemzeti Park lettek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek