Bangkokban nagy újranyitás kezdődik

Mint a Bangkok Charlie Facebook-oldaláról megtudtuk, a bangkoki önkormányzat ma engedélyezte 13 üzlettípusnak az újranyitást.

Kihalt a bangkoki Siam térForrás: Bangkok Post via AFP/Varuth Hirunyatheb

Kinyithatnak a Thai massszázsszalonok, spa szalonok, szépségszalonok és tetoválószalonok (a fodrászatok eddig is nyitva voltak), az idősgondozó helyek, a játéktermek, az internet kávézók (maszkot kell viselni a gép előtt ülőknek), a fitneszklubok (a gépek között legalább 2 méteres távolságot kell tartani), a boksz-edzőtermek, a bowling és korcsolyapályák (de nem rendezhetnek versenyeket, illetve közönséget sem engedhetnek be), a tánciskolák, a harcművészeti iskolák, az amulettpiacok és -boltok, a stadionok (lóverseny és thai boksz kivételével, valamint közönség sem lehet a lelátókon) és a bankett termek (300 fő feletti rendezvénynél külön engedély kell).

Zárva maradnak az iskolák, egyetemek (online folyik jelenleg az oktatás), bárok, pubok és diszkók, vidámparkok és játszóparkok, bokszstadionok, billiárdtermek, lóversenypályák, állatviadalok helyszínei (kakas-, hal- és bikaviadalok), masszázspaloták, víziparkok.

Továbbra is szigorúan be kell tartani a Covid-védekezéssel kapcsolatos szabályokat. Az éttermekben változatlanul este 9-ig lehet étkezni, alkoholt pedig továbbra sem szolgálhatnak fel. Nincs ütemterv a további enyhítésekkel kapcsolatban, de február elejétől számítanak újabb lépésekre, ha továbbra is kedvezően alakulnak a számok. Jelenleg Bangkokban átlagosan napi 10 esetet regisztrálnak, mint írja az oldal.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek