Építészek online idegenvezetésével ismerheti meg a jövő városrészeit

  A Guiding Architects építész-idegenvezetőkből álló szervezete három alkalmas virtuális túrát kínál pénteki napokon, január 29-én, február 5-én és 12-én, 18 órás kezdettel, Zoomon keresztül.

  NordhavnForrás: yuliya ivanenko/shutterstock.com

  Az előadásokon a különböző fenntartható stratégiák kerülnek a középpontba, melyekkel az egyes városok és városrészek választ adnak az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés kihívásaira. Az élő közvetítések során az előadók - az adott helyszínen dolgozó és kutató építészek és építészeti újságírók - fényképeken, film- és hangrészleteken, légi felvételeken, térképeken és építészeti rajzokon keresztül osztják meg tudásukat a közönséggel. A résztvevők így betekintést kapnak az terület építészeti környezetébe és a fenntarthatóság, a rugalmasság és a mobilitás különféle megközelítéseibe.

  Bár a sorozat egy központi téma köré szerveződik, minden rész önálló esemény, és külön is lehet hozzájuk csatlakozni, angol nyelven. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyre az esemény honlapján van lehetőség. A sorozatot Prof. Zeynep Kuban, régész és művészettörténész, az ITU Isztambul építészettörténet-tanára moderálja.

  Az első részben Koppenhága északi kikötője, Nordhavn elevenedik meg, mely Skandinávia legnagyobb fejlesztési projektje, és új normát állít fel a társadalmi, gazdasági és környezeti fenntarthatóság mellett, miközben támogatja Koppenhága hosszú távú célját, hogy a világ első széndioxid-semleges városa legyen. A következő részben a párizsi Saint Vincent de Paul új, fenntartható életébe nyerhetnek bepillantást, a harmadik alkalommal pedig Rotterdam vízgazdálkodása és éghajlatváltozásra adott válasza kerül a középpontba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!