Itt az első szigetcsoport, amely karantén nélkül fogadja a beoltott turistákat

Újranyitotta határait a Seychelle-szigetek, és megszüntette a karanténkötelezettséget minden olyan utas számára, aki megkapta a Covid-19 elleni vakcinákat. A mindkét adagnyi oltóanyag beadását hivatalosan is igazolni tudó turistákat a szigetcsoport mind a 115 tagjára beengedik anélkül, hogy vállalniuk kellene a tíznapos karantént és érkezésükkor egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatását, amely eddig kötelező volt – írja cikkében a CNN. 

Forrás: Walkerssk / Pixabay

A Tanzánia partjaitól 1600 kilométerre található szigetcsoport GDP-jének 65 százalékát a turizmusban termelik, ezért most abban reménykednek, hogy az új intézkedéssel sikerül újraindítani a térség idegenforgalmát, és megmenteni a kisebb szállodákat a bezárástól. 

A szigetország célja, hogy a világ első országa legyen, amelynek teljes lakossága megkapja a koronavírus elleni védettséget biztosító oltást. A CNN cikke szerint az Egyesült Arab Emírségek már felajánlott mintegy 50 000 adag oltóanyagot számukra, és ha a szigetcsoport mintegy 98 000 lakosának több mint 70%-át sikerül március közepéig beoltatni, akkor terveik szerint a korlátozásokat még tovább enyhítik. Várhatóan akkortól már egyetlen, az utazástól számított 72 órán belül elvégzett, negatív PCR-teszt is elég lesz a Seychelle-szigetekre való belépéshez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek