A járvány alatt megduplázódott a kis szlovén település lakossága

Kranjska Gora, az olasz és osztrák határ mellett található, népszerű üdülőhely és síközpont hivatalos népessége a járvány idején megduplázódott, mivel több mint kétezren regisztráltak ideiglenes lakóhelyet itt. Mindezt azért, hogy mentesüljenek a településhatárok átlépésének tilalma alól. Bár ez a lépés törvényes, a helyi hatóságok szerint mégiscsak kiskapu - adja hírül a total-slovenia-news-com.

Kranjska GoraForrás: David Edgar/commons.wikimedia.org

Az is kiderült, hogy itt a turistáknak fenntartott szálláshelyeket olyan vállalkozásoknak adják ki, amelyeknek nem kell bezárniuk az előírások miatt, és nagyon nehéz szankcionálni a potenciális jogsértőket. Mint mondták, a szabályok ilyen jellegű, rugalmas értelmezése nem járul hozzá az járványhelyzet javulásához.

Kranjska Goránál egyébként jelenleg kiválóak a hóviszonyok, nagyjából egy méteres hóval, és míg a sífelvonók nem működnek, az emberek szánkóval siklanak le a lejtőkön. A jelenlegi korlátozások szerint a szabadidős kikapcsolódás a lakóhely régiójában és az általános óvintézkedések betartása mellett megengedett, azoknak is, akik ideiglenes lakcímen tartózkodnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek