Itt található Európa legfélelmetesebb szigete, amely tele van emberi maradványokkal

Lehet, hogy horrorfilmbe illően hangzik, de a Holtak szigete nem csupán fantázia, hanem pontosan Kent partjainál fekszik, amely egykor a tengeren elhunyt elítéltek temetőjeként funkcionált. A Deadman's Island (lefordítva Holtember Sziget) neve pontosan leírja azt, amitől bizonyára az egyik legkísértetiesebb hely a Brit-szigeteken, sőt, egész Európában, ahol a legutóbbi vizsgálatok során emberi maradványokat fedeztek fel – írja a Daily Star. Ha nem hinnék el, hogy tényleg létezik ez a hátborzongató hely, az alábbi filmből meg is bizonyosodhatnak róla.

A sziget, ami a Medway folyó mellett fekszik, szemben a Sheppey-szigettel, egykor temetőként funkcionált azon elítéltek számára, akik több mint két évszázaddal ezelőtt haltak meg a börtönhajók fedélzetén. Az elvesztett szigetet a BBC Inside Out South fedezte fel 2017-ben, amelynek stábját beengedték oda, mivel azóta a madarak fészkelőhelyei miatt az összes többi vendéget kitiltották.

A változó tengerszint és a parti erózió miatt idén fakoporsók, régi koponyák és csonttöredékek tűntek ki a hat láb mélységű sárból, amely egykor betakarta a környéket.  

A különleges, tudományos érdeklődésre számot tartó helyet a Rámszari Egyezmény értelmében nemzetközi jelentőségűnek ismerik el. A televíziós stábokat pedig természetesen vonzza ez a gerinc-bizsergető hely, hogy felfedezzék annak rejtett titkait.

Távolról szinte kellemes helynek tűnik, de közelről már inkább a legtöbben menekülőre fognákForrás: Charlesy/Shutterstock

Sam Supple rendező korábban elmondta: "Olyan, mintha egy horrorfilm forgatásán lennénk. Olyan szürreálisnak tűnik, mintha egy művészeti osztály tervezte volna. Mindenhol nyitott koporsók és csontok vannak." Natalie Graham műsorvezető hozzátette: "Amit ott láttam, az örökké velem marad. Az egy nagyon furcsa látvány. Elképzelni sem tudtam, hogy ilyen hely létezik a Földön."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek