Franciaország állampolgárságot ajándékoz a frontvonalban dolgozó külföldieknek

Franciaország 74 ott élő külföldinek ajándékozott állampolgárságot, akik a koronavírus közepette a frontvonalban dolgoztak vagy dolgoznak, míg a 2890, ennek a felhívásnak a hatására érkezett kérelemből további 693 munkavállaló állampolgárságának ügye folyamatban van - adja hírül a schengenvisainfo.com.

Ápolók a Saint-Sulpice nyugdíjasotthonban, Villerestben - illusztrációForrás: Hans Lucas via AFP/Véronique Popinet

A szokásos eljárás szerint az adott személynek legalább öt évig kell Franciaországban élnie és stabil jövedelemmel rendelkeznie, mielőtt jogosult lenne az állampolgárság igénylésére, emellett bizonyítania kell azt is, hogy beilleszkedett a francia társadalomba.

Szeptemberben azonban, a vírusos esetek számának növekedésével a hatóságok bejelentették, hogy az első vonalban dolgozók gyorsított eljárással kaphatnak állampolgárságot, mert fontos szolgáltatásokat nyújtanak.

Mint Marlène Schiappa belügyminiszter elmondta, ezek az egészségügyi szakemberként, házvezetőként, gyermekgondozóként, pénztárosként és egyéb munkakörökben dolgozó emberek bebizonyították elkötelezettségüket a francia nemzet iránt, és most az országon a sor, hogy ezt meghálálja.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek