A járvány miatt elmarad a gigantikus hó- és jégszobrairól híres fesztivál

A japán Szapporói Hófesztivált eddig minden évben megrendezték a legészakibb japán szigeten, Hokkaidóban még akkor is, ha nem volt elég hó. A hatalmas szobrairól ismert rendezvény idén februárban például a szokatlanul kevés havazás és meleg hőmérséklet miatt súlyos hóhiánnyal küzdött, ezért a 60 kilométerre található Nisekóból kellett a fesztivál helyszínére szállítani a havat. Most azonban történetében először 2021. februárjában elmarad a hófesztivál, amelyet a szervezők a járványhelyzet miatt voltak kénytelenek lemondani – írja a Nikkei Asia nevű hírportál. 

Februárban ilyen hószobrok között sétálhattak a turisták a szapporói hófesztiválonForrás: AFP/Charly Triballeau

A gigantikus hó- és jégszobrairól híres fesztivál Japán egyik legjelentősebb téli rendezvénye, amely több mint kétmillió turistát vonz. Ez az első alkalom, hogy az 1950 óta minden évben megtartott hófesztivált lemondják. 

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noriaki Sasaki

Ugyanakkor Sapporo polgármestere, Katsuhiro Akimoto hangsúlyozta, hogy már dolgoznak azon, hogyan tudják a hófesztivált minél több élményszerző lehetőséggel együtt az online térbe átköltöztetni. Ezért azt találták ki, hogy a valódi hó- és jégszobrok felállítása helyett az elmúlt évek fesztiváljait és Szapporo város téli szépségeit idézik fel virtuálisan, és a szokásosnál hosszabb ideig lehet majd csodálni a karácsonyi díszkivilágítást a látványosságnak hagyományosan helyet adó szapporói sugárúton. 

Minden csupa hó, jég és fényForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noriaki Sasaki

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek