Angliában jelentősen lecsökkent az utazók kötelező karanténjának ideje

Angliában öt napra csökkentették a nemzetközi látogatóknak előírt, 14 napos karanténidőszakot, ha ezen időszak letelte után negatív teszteredményt mutatnak be. Az új szabályozás azokra az utazókra vonatkozik, akik az utazási folyosón kívül eső országból érkeznek, december 15-től - derül ki a travelandleisure híréből.

Az ideiglenesen bezárt Southbank Center előadóművészeti helyszínének elhagyatott terasza a Temze déli partján, LondonbanForrás: NurPhoto via AFP/David Cliff

A rendszernek a Test to release for International Travel (Teszt a feloldáshoz nemzetközi utazóknak) nevet adták, ennek keretében még az utazás előtt le kell foglalni és ki kell fizetni egy COVID-tesztet valamelyik jóváhagyott magánszolgáltatótál, emellett egy űrlapot is ki kell tölteni arról, hogy hol fog az utazó tartózkodni az ottléte alatt.

Mint Grant Shapps közlekedésügyi államtitkár elmondta, az új stratégiával szeretnék lehetővé tenni, hogy az emberek szabadabban utazzanak, és meglátogathassák a szeretteiket az ünnepek alatt, emellett támogatni akarják a turizmust is.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek