A világ legismertebb divatdiktátora fásításba kezdett Milánóban

A 86 éves olasz divatpápa, Giorgio Armani a koronavírus miatti korlátozások ideje alatt Lombardiában, egy Pavia megyében lévő kis faluban tartózkodik, a nyaralójában. A Corriere della Sera című milánói napilapnak adott legfrissebb interjúban elmondta, hogy hiányzik neki Milánó és a korábbi zsúfolt élete, de s természet Borinban, ahol pihen, békét és biztonságot ad neki. Ebből fakadóan a környezet iránti elkötelezettségnek az életprogramunk részének kellene lennie. És pont ezért szállt be Milánó fásítási programjába az Armani cég is - olvasható a CppLuxury.com oldalán.

BAM Park, MilánóForrás: VILTVART / Shutterstock.com

"Ezek olyan konkrét kezdeményezések, amelyek emberibbé teszik a várost" - mondta Armani, akinek a cége 300 fát adományoz Milánó városának. A tervek szerint hasonló kezdeményezéseket fog támogatni Londonban, New Yorkban és Tokióban is.

Armani 2010-ben már anyagilag támogatta egy Milánó központjában lévő tér átalakítását a zöldfelület kiépítésének finanszírozásával. Milánóban egyébként 2009-ben kezdődtek a fatelepítési projektek. Akkoriban 90 ezer fát ültettek Claudio Abbado sztárkarmester számára a városban. Ez volt ugyanis a karmester által kért szokatlan "honorárium", melynek fejében 2009 áprilisában, 23 év után visszatért a milánói Scala élére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek