Ezek most Európa legkevésbé fertőzött területei

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb térképén csak Norvégia, Finnország, Grönland, illetve Görögország egyes részei, valamint az Azori-szigetek nem esnek a legmagasabb kockázatú, pirossal jelölt régiókba a fertőzöttek arányát tekintve.

Forrás: ecdc.europa.eu

A szervezetnek ezen a térképén az elmúlt 14 nap adatai alapján látható a tesztek és a pozitív tesztek aránya, amelyből következően szinte egész Európa a magas kockázatú zónába esik, vagyis 100 ezer főre több mint 50 pozitív eset jut legalább 4%-os tesztarány mellett vagy a fertőzöttek aránya több mint 150 eset / 100 ezer fő. 

Az országok mérsékeltebb kockázatúnak minősülnek, és narancssárgával jelölik őket, ha 100 ezer főre maximum 50 eset jut, a pozitív eredmények aránya pedig legalább 4%, vagy 25 és 150 eset mellett a tesztpozitivitási arány 4% alatt van.

A zöld színnel jelölt helyeken, vagyis jelenleg csak Grönlandon 100 ezer főre maximum 25 fertőzött jut, és a pozitív eredmények aránya 4% alatt van. Észak-Írországból, Szlovákiából és Liechtensteinből nem érkezett elég adat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek