Március óta először jelent meg nyilvánosan II. Erzsébet, méghozzá maszk nélkül

Erzsébet királynő március óta először vett részt nyilvános eseményen: unokájával, Vilmos herceggel tett látogatást a Salisburyben található Tudományos és Technológiai Honvédelmi Laboratóriumban (Defence Science and Technology Laboratoryt - Dstl), hogy megköszönje a munkát azoknak a szakembereknek, akik két évvel ezelőtt a Szergej Szkripal, volt kém és lánya mérgezéséhez kapcsolódó feladatokban vettek részt - adja hírül a Travel and Leisure.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Bár sokakat meglepett, hogy szabad téren senki sem viselt maszkot, ez az előírás valójában csak a beltéri tartózkodásra vonatkozik, illetve olyan helyzetekre, melyekben nem megoldható a távolságtartás. Ahogy a képeken is látható, itt ez megoldható volt. Emellett mindenkit teszteltek, aki találkozott a királynővel, és csak negatív teszttel lehetett az uralkodó közelébe menni. Mint a Buckingham-palota szóvivője elmondta, az összes vonatkozó irányelvet betartották, és konkrét tanácsot kértek a házi orvostól. Megtették a szükséges óvintézkedéseket, szorosan együttműködve a Dstl-lel.

Erzsébet királynő márciusban hagyta el a londoni Buckingham-palotát, hogy férjével, a 99 éves Fülöp herceggel a windsori kastélyban töltse a karantént. Azóta csak két hivatalos eseményen jelent meg: júniusban a Trooping the Colour zászlós díszszemlén, és Sir Tom Moore lovaggá ütésén, mindkettő zárt ajtók mögött zajlott. Az uralkodó részt vett emellett unokája, Beatrice hercegnő júliusi esküvőjén, körülbelül 20 közeli barát társaságában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek