Csak bocsánatkéréssel úszhatja meg a börtönt egy amerikai Thaiföldön

Ahogy korábban megírtuk, egy amerikai, Wesley Barnes nevű férfi, aki még júniusban a homokos strandjairól és a türkizkék vizéről híres Ko Chang szigetén, a Sea View Hotelban tartózkodott, egy posztban kifejtette, hogy a szállodában "barátságtalan munkatársakkal" találkozott, akik „úgy viselkedtek, mintha senkit sem látnának szívesen". Egy másik hozzászólásában pedig, „modern rabszolgasággal" vádolta meg a hotelt. A férfi most mindent megtesz, hogy elkerülje a börtönt a thaiföldi szállodáról szóló, TripAdvisorba írt, negatív véleménye miatt. 

Ko Chang szigete népszerű úti cél a turisták körébenForrás: Banita Tour/Pixabay

Thaiföldön a becsületsértés és a rágalmazás törvényi szabályozása nagyon szigorú. Az üdülőhely később beperelte Barnes-t, aki két napot őrizetben is töltött, miután Thaiföld szigorú rágalmazási törvényei alapján letartóztatták, és vád alá helyezték.

A maximálisan kiszabható büntetés akár két év börtön is lehet a 200 000 bát (közel 2 millió forint) bírsággal együtt.

Barnes és az üdülőhely végül megállapodásra jutott a rendőrség által felügyelt közvetítői ülés után. A férfi bocsánatot kért a szállodától, és annak személyzetétől. Az amerikainak – aki Thaiföldön dolgozik – bocsánatot kellett kérnie az ország turisztikai hatóságától is, és magyarázatot kell adnia az amerikai nagykövetségen is. Ha mindezeket a feltételeket betartja, a szálloda közölte, hogy visszavonja a panaszt.

Ez év elején egy thaiföldi újságírót két év börtönbüntetésre ítéltek egy Twitter-bejegyzés közzététele miatt, amely a Thammakaset vállalat tulajdonában lévő csirkefarmon uralkodó, lehetetlen munkafeltételekről számolt be – írja a thehournal.ie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek