Medveriadót rendeltek el Japán középső részén

A Japán középső részén fekvő Niigata kormányzóságban elsőfokú riasztást adtak ki medvék miatt, miután az állat megtámadott egy hetvenes éveiben járó asszonyt, aki később életét vesztette. Az idős nő október 1-jén éppen a földjén dolgozott Sekikawa faluban, amikor a medve megtámadta, és e hét vasárnap sajnálatos módon belehalt a sérüléseibe. Ez volt az első haláleset 19 év alatt Niigatában, ami medvetámadás miatt következett be, viszont ebben az évben számos, további medvetámadás történt arrafelé, amiben nyolcan sebesültek meg.

Az ott élőknek többek között azt tanácsolják, hogy egyedül ne merészkedjenek ki az otthonaikbólForrás: Skeeze/Pixabay

 A prefektúra tisztviselői hétfőn a rendőrséggel közösen rendkívüli ülést tartottak, és úgy döntöttek, hogy kiadják a figyelmeztetést. A speciális riadó felhívja az emberek figyelmét arra, hogy maradjanak éberek. A lakosokat arra kérik, hogy kerüljék a medvék észlelésének helyét, és tartózkodjanak a kijárkálástól, ha medvék jelenlétéről számolnak be a környékükön. Arra is kérik őket, hogy egyedül lehetőség szerint ne járkáljanak.

Amikor a hegyekbe mennek, azt javasolják, hogy vigyenek magukkal kolompot, rádiót vagy riasztó spary-t, amely medvék elűzésére készült.

A prefektus arra kéri az önkormányzatokat is, hogy fokozzák a medvék befogására irányuló erőfeszítéseket, és segítsenek elegendő számú medvecsapdát a rendelkezésükre bocsátani. Kanbe Makoto, Niigata vezető tisztségviselője szerint a medvék valószínűleg azért jönnek és barangolnak az ember élőhelyein, mert a diófélék és más típusú élelmiszerek ebben az évben alig fordulnak elő az erdőkben – írja az NHK World-Japan.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek