Megdöbbent a szörfös, hol bukkantak rá az elveszett deszkájára

Egy férfi Hawaii közelében, egy hatalmas hullámzásban veszítette el a szörfdeszkáját, majd csodálkozva fedezte fel, hogy több mint 8000 kilométerrel arrébb, a Fülöp-szigeteken rátaláltak. Doug Falter, a Hawaii-n élő fotós és szörfös 2018 februárjában az oahui Waimea-öbölben vesztette el a deszkáját. "Nagyon fel voltam dúlva, mivel életem legnagyobb hullámait sikerült elkapnom ezen a deszkán" – írta augusztus 17-én Facebook bejegyzésében. "Ez az oka, amiért ennyit jelentett nekem."

A fotós, Doug Falter (középen) itt még boldogan pózolt a kedvenc deszkájával, amit később elnyelt az óceánForrás: Doug Falter/Facebook

Falter remélte, hogy egy helyi halász megtalálja majd a szörfdeszkáját, vagy kimossa a víz Kauaiban, amiről azt hallotta, hogy az elveszett deszkák ott szoktak partot érni, de azt soha nem gondolta volna, hogy a Fülöp-szigeteken kerül elő. "Ez több mint 8000 kilométerre van!" – írta a Falter, kifejtve, hogy az új tulajdonos egy helyi halásztól vásárolta meg a deszkát, hogy megtanuljon szörfözni, majd felvette a kapcsolatot a hawaii székhelyű deszkakészítővel, Lyle Carsonnal a Facebookon.

"Bármennyire is morcos voltam, amikor elvesztettem, most örülök, hogy a deszkám olyan ember kezébe került, aki meg akarja tanulni ezt a sportot" – mondta Falter. A szörf új gazdája Giovanne Branzuela, egy Fülöp-szigetek déli részén működő általános iskola tanára. Ő vásárolta meg a deszkát 40 dollárért egy helyi halásztól, aki 2018 augusztusában, tehát hat hónappal azután talált rá, hogy az eredeti gazdája elvesztette. A szörfdeszka halványkékből sárgás színűvé vált a Csendes-óceánon tett útja során, de a készítő, Lyle Carson neve még mindig látható volt. Branzuela felvette a kapcsolatot Carsonnal – írja a CNN.

Kiderült, hogy ez egy hawaii szörfdeszka, amit magam sem hittem el" – mesélte a 38 éves Branzuela.

"Az volt az álmom, hogy megtanuljak szörfözni és óriási hullámok hátán lovagoljak. Egyelőre használhatom a szörfdeszkát. Mondtam a gazdájának, hogy nagyon vigyázni fogok rá" – tette hozzá. Falter a Facebookon azt írta, hogy elment volna meglátogatni Branzuelát, ha nem lennének utazási korlátozások a koronavírus miatt.

Most pénzt gyűjt, hogy a szörfözni tanuló tanárnak felszerelést és olvasmányokat küldjön, és, hogy segíthesse a tanítványait az angoltanulásban.

A páros online kapcsolatban áll egymással, és Falter elmondta, hogy amint teheti, meglátogatja a deszkáját, és órákat ad a kezdő Branzuelának. "Ez egy jó ürügy számomra, hogy elmenjek a Fülöp-szigetekre, meglátogassam és kikerekítsem ezt a történetet. Azt hiszem, nagyszerű végkifejlet lenne, ha megtanítanám őt szörfözni" – mondta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek