Valóságshow készül a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

  Egy produkciós cég a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén tervez valóságshow-t forgatni Űrhős címmel, melynek során az egy kiválasztott szereplő mindennapjait követi nyomon egy 10 napos utazás során, alacsony Föld körüli pályán - adja hírül a Travel and Leisure.

  Ilyen látványban gyönyörködhetnek az űrhajósok - illusztrációForrás: WikiImages/pixabay.com

  A shownak részét képezi az a verseny is, melynek során kiválasztják a leendő amatőr űrhajóst. A versenyzők átfogó képzést kapnak, és tesztelik testi, szellemi és érzelmi erejüket, valamint azokat a tulajdonságaikat, amelyekre még szükség lehet az űrben. Elképzelhető, hogy a nézők majd szavazhatnak is a kedvenc versenyzőjükre, aki majd a SpaceX Dragon 2023-ban tervezett küldetése során kíséri az űrhajósokat.

  A műsor célja ugyanakkor nem csak a szórakoztatatás. Ez a kísérlet ízelítőt adhat az űrturizmus jövőjéből, emellett ismeretterjesztő jelleggel szól a fedélzeten tudományos kutatásokról is. Mivel a folyamat még az előkészítés szakaszában jár, egyelőre nem lehet tudni, mikor és hogyan választják ki a versenyzőket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!