Kemény szigorításokkal válaszol Madrid a fertőzések számának növekedésére

A madridi autonóm tartomány több területén is szigorú korlátozásokat vezettek be hétfő este, ezt Isabel Diaz Ayuso tartományi elnök sajtótájékoztatón jelentette be. Az autonóm közösség hét településén, valamint a főváros hat kerületében a jövő héttől korlátozzák a szabad mozgást a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Az intézkedések azokat a területeket érintik, amelyekben az elmúlt hetekben a legtöbb fertőzést regisztrálták, mert el kell kerülni, hogy nagyobb területeket kelljen teljesen lezárni, mint tavasszal. A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy ez gazdasági katasztrófához vezetne.

Madridban hétfőtől szigorodnak a szabályokForrás: shutterstock.com/LucVi

A 6,6 millió lakosú tartományban a korlátozások 850 ezer embert érintenek, akik hétfőtől csak megfelelő indokkal hagyhatják el lakhelyüket, ahova csak hasonlóan nyomós indokkal lehet belépni, ilyen a munkavégzés, egészségügyi ellátás, hivatalos ügyintézés, idősgondozás. Az érintett településeken és Madrid negyedeiben este 10 óráig lehetnek nyitva az üzletek, amelyekben hétfőtől fele annyian lehetnek jelen, mint eddig - írja a Local.com.

A tartomány teljes területén ugyanakkor tízről hatra csökkentik az egy helyen gyülekezők maximális számát, akár magán rendezvényről, akár hivatalosról legyen szó.

Első körben két hétre vezették be a szabályok szigorítását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek