A várva várt látványos óévbúcsúztató tűzijáték helyett otthon ülhetnek majd a londoniak

A koronavírus-járvány miatt idén eltörlik London ikonikus szilveszteri tűzijátékát – jelentette be Sadiq Khan, London polgármestere. Szerinte a főváros egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy az emberek nagy számban összegyűljenek az idei ünnepi visszaszámláláshoz és tűzijátékhoz. Idén erről a látványról kell lemondaniuk a londoniaknak és a városba látogatóknak a biztonság érdekében.

"Idén szilveszterkor nem lesz tűzijáték " – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a tisztviselők jelenleg egy „maradj otthon" esemény terveit készítik elő. Ha a hatos szabály továbbra is érvényben marad, – mely szerint két különböző háztartásból maximum hat ember gyűlhet össze – kijelentette, hogy London központjában semmi sem fog történni. „A legfontosabb az, hogy az emberek elkerüljék, és csak okkal jöjjenek a városba."

Tavaly a látvány több mint 100 000 embert vonzott a Temze partjára.

Khan hozzátette: „Azon dolgozunk, hogy olyasmit kínáljunk helyette, amit az emberek a tévében, a nappalijuk kényelmében és biztonságában élvezhetnek. Nem eshetünk abba a csapdába, hogy csak azért megtartsuk, mert a szilveszter igazán remek alkalom arra, hogy a világ többi részén lássák, milyen csodálatos a városunk" – jelentette ki.

Eddig minden évben kitettek magukért a tüzijáték szervezői, aminek mindig nagy sikere voltForrás: NurPhoto via AFP/Avalon/NurPhoto/B2820

A miniszterek cáfolták, hogy a több mint hat ember összejöveteleinek új tilalma szétzúzná az ünnepi szezont.

Egy elemzéséből viszont kiderült, hogy a fertőzéses esetek száma a fővárosban hét nap alatt százezer emberre vetítve 18,8-ról 25-re nőtt. Legalább egy tucat városrészben ez a szám pedig már 30 vagy annál magasabb.

A közegészségügyi vezetők fontolgatják, hogy további korlátozásokat vezetnek be a londoniak számára, ideértve a maszkok kötelező viseletét és a csökkentett társadalmi kapcsolatokat, valamint karantént, ha az arány 100 000 főre vetítve meghaladja az 50-et. A londoni szilveszteri tűzijáték általában több százezer látogatót és televíziónézőt vonz szerte a világon, és egymillió fonttal növeli a főváros bevételét – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek