A tűzvész után először fogad látogatókat a Notre-Dame-i kripta

   

  A tavalyi tűzvészben a Notre-Dame-székesegyház kriptájának kincsei is sérültek, most szigorú szabályok mellett másfél év után ismét látogathatók a katedrális alatti látványosságok. A Smithsonian Magazine is hírt adott a tavaly áprilisi tűzvész utáni első újranyitásról, amely előtt azonban nagyon komoly munkálatok zajlottak: kitakarították a tűz miatt keletkező mérgező anyagokat, az ókori köveket megtisztították, a légkondicionáló rendszert felújították, újraszervezték a programokat, és természetesen szigorú koronavírus-szabályokat léptettek életbe.

  A Notre-Dame-székeszegyház alatti kripta ismét várja a látogatókatForrás: Tom Suttill/Pixabay

  Utóbbiak kapcsán csökkentették a látogatók napi számát, távolságtartási szabályokat vezettek be, kötelező a maszkviselés, és különleges szabályokat hoztak az érintéssel működő interaktív eszközök használatára. Az újranyitást pedig egy különleges tárlattal ünneplik, amelyen két, a 850 éves emlékmű nagyságához hozzájáruló 19. századi személy emlékének adóznak, Victor Hugó író és Eugene Viollet-le-Duc építész előtt tisztelegnek a kiállítással.

  „Tisztelettel adózunk a katedrálisnak a párizsi tűzvész tragédiája és a világjárvány okozta krízis árnyékában" – jelentette ki Sylvie Robin, a kripta főgondnoka.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!