Thaiföldön már majdnem fellélegezhettek, amikor újabb megbetegedést jelentettek

Csütörtökön Thaiföldnek megszakadt a száznapos, koronavírus-mentes sorozata. Az országban május vége óta most jelentették az első fertőzöttet, miután a vírust a nyár folyamán nagymértékben felszámolták – írja a forbes.com. A vírust egy bangkoki börtön foglyának szervezetében fedezték fel, akit nemrégiben zártak be, és aki nem járt a tengeren túl sem. Az ország utolsó pandémiás esetét május 24-én erősítették meg, bár az országban tapasztaltak néhány további fertőzött esetet, akik tengerentúli utazásból tértek vissza.

A turizmusra épülő országnak már nagy szüksége lenne a turisták újbóli fogadásáraForrás: Michelle Maria/Pixabay

A börtönben alkalmazott karanténszabályoknak köszönhetően a beteg valószínűleg nem fertőzhetett meg más fogvatartottat, de úgy tudni, hogy a letartóztatása előtt több családtagjával találkozott és DJ-ként is dolgozott. A járvány kezdetén szigorú zárolási intézkedéseket vezetettek be az országban, majd a korlátozások nagy részén enyhítettek – kivéve a külföldi turisták belépésére vonatkozóan – és a tisztviselők most az új eset kapcsán sem jelentettek be újabb intézkedéseket.

Thaiföldön ez az eset Új-Zéland és Vietnám nyomdokaiban lépked, ahol szintén nemrégiben új, lokálisan terjedő koronavírus-esetek bukkantak fel, több mint 100 napos Covid-mentes nap után.

"Nem maradhatunk örökké a nulla esetnél, de miután ezt a mostanit észleltük, gyorsan fellépünk a terjedés visszaszorítása érdekében" – mondta csütörtökön egy tájékoztatón Suwannachai Wattanayingcharoenchai, a thaiföldi Egészségügyi Minisztérium Betegségellenőrzési Főosztályának főigazgatója.

Nem kell pánikba esni. Csak be kell tartanunk a társadalmi távolságtartási irányelveket" – tette hozzá.

3,427, összesen ennyi Covid-19 esetet regisztrálták Thaiföldön csütörtökig a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Noha az ország kezdeti, szigorú lezárási intézkedései visszaszorították a vírus terjedését a csütörtöki új eset megjelenéséig, Thaiföld turisztikai iparát keményen sújtotta a járvány, főleg, hogy a határai továbbra is nagyrészt zárva maradnak a külföldi látogatók előtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek