December közepéig nem lehet Ausztráliába utazni

Legalább december közepéig zárva lesznek Ausztrália határai a külföldiek előtt, mert a hatóságok úgy ítélik meg, a koronavírus-helyzet nemzetközi és országos szinten továbbra is elfogadhatatlan közegészségügyi kockázatot jelent - írja az MTI.

December közepéig külföldiek biztosan nem látogathatják a sydney-i OperaházatForrás: Diliff/Wikipedia

Ugyanakkor közben Scott Morrison miniszterelnök arra kérte pénteken az ország szövetségi államait, hogy decemberig nyissák meg a belső határokat és lazítsanak a korlátozásokon, mert a belső határzárból adódó gazdasági problémák egyre súlyosabbak. Morrison azt is közölte, hogy növelik azoknak a külföldön ragadt ausztrál állampolgároknak a számát, akik visszatérhetnek hazájukba, ezentúl hetente négyezer embert engednek majd vissza.

Vakcina hiányában nem kizárt, hogy évekig így kell élnünk" - fogalmazott Scott Morrison.

A nyolc szövetségi állam és territórium közül hétnek a vezetői megállapodtak abban, hogy tervet dolgoznak ki arra, hogyan nyithatnák meg a belső határokat.

Ausztráliában 26 100 körül van a diagnosztizált esetek száma, és 737 ember halt bele a fertőzés okozta betegségbe. Ausztrália határai március óta vannak lezárva a pandémia miatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek