Ilyen szokatlan kincset nem rejt minden szökőkút, az biztos

A viszgálatok elvégzése után, a belga hatóságok most közölték a hírt, hogy tényleg a kelet-belgiumi Verviers első polgármesterének szívét találták meg a városka szökőkútjának felújítása során. A nem is kicsit bizarr felfedezés egy évtizedek óta keringő legenda végére tett pontot.

A vervieres-i VárosházaForrás: Shutterstock.com

A helyiek mindig is tudták, generációkra visszamenőleg, hogy a város mélyen tisztelt első polgármesterének, Pierre Davidnak a szíve nem ugyan ott nyugszik, mint a teste többi része, de arról nem szóltak egyértelműen a történetek, hogy pontosan merre is található. 

Az alkoholban tartósított és egy fémládikába elhelyezett szívet augusztus 20-án fedezték fel a polgármesterről elnevezett díszes szökőkút felújítási munkálatai közben - adta hírül a The Brussels Times című, angol nyelvű belga napilap internetes oldala.

A legenda szerint amikor Pierre David 1839-ben meghalt, a város vezetősége úgy döntött, hogy kiveteti a szívét, amelyet először a városházán őriztek, majd a tiszteletére emelt szökőkútba helyeztek. A ládikán szereplő felirat szerint "Pierre David szívét 1883. június 25-én helyezték el ünnepélyesen az emlékműben".

David személyét még ma is nagy tisztelet övezi, mivel 1798-tól egészen haláláig ő látta el a városirányítással kapcsolatos feladatokat, először mint a város legmagasabb rangú tisztviselője, majd az 1830-ban kirobbant belga szabadságharc után polgármesterként. A forradalom után létrehozta a város első tűzoltóságát és középiskoláját is. A szívét őrző fémládikát a város szépművészeti múzeumában lehet megnézni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek