Újra lezárják Új-Zéland legnépesebb városát

  Az új-zélandi hatóságok kedden bejelentették, hogy lezárják az ország legnagyobb városát, Aucklandet, miután négy új COVID-19-esetet fedeztek fel 102, koronavírus-mentes nap után - adja hírül a reuters.com.

  A bejelentések hatására Wellingtonban az emberek megrohamozták a szupermarketeketForrás: AFP/Marty Melville

  Szerdán déltől hármas fokozatú korlátozás lép életbe, ami azt jelenti, hogy az embereknek távmunkában kell dolgozniuk, és az iskolák is bezárnak, 10 főnél többen pedig nem jöhetnek össze egyszerre, de a szabályozás csak péntekig tart.

  A fertőzöttek mindannyian egy család tagjai, az egyikük az 50-es éveiben jár. Nem jártak külföldön. Most a többi családtagot is megvizsgálják, és a kontaktkutatás is folyamatban van.

  Eközben korlátozzák az Aucklandbe történő utazást is, az ország többi részén pedig másodfokú korlátozás van érvényben, vagyis be kell tartani a kötelező távolságtartási előírásokat. Egy christchurch-i idősfalut is lezártak már, miután a lakosok légúti megbetegedések tüneteit mutatták.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek