Szingapúrban új elektronikus eszközzel ellenőrzik a karantént

Szingapúrban minden beutazónak 14 napra karanténba kell vonulnia, a korlátozás betartását pedig Bluetoothszal és GPS-szel felszerelet elektronikus megfigyelő eszközökkel ellenőrzik, melyek lehetővé teszik az utazók mozgásának nyomon követését. Ez azokra vonatkozik, akik nem erre a célra elkülönített létesítményben, hanem magánlakáson tervezik eltölteni ezt az időt - adja hírül a matadornetwork.com.

Forrás: Jason Goh/pixabay.com

Az eszközt az utazók az érkezéskor kapják meg, és a szállásra való érkezéskor kell aktiválniuk. Eddig a karantén betartását szöveges üzenetek, telefonhívások, videohívások és személyes látogatások segítségével ellenőrizték, de nem rögzítettek hangot vagy videót, és a tartózkodási hely sem került nyilvánosságra.

A szingapúri rendszer hasonló a Hongkongban és Dél-Koreában már alkalmazott eljárásokhoz, ahol az utazók szintén nyomkövető eszközöket kapnak az érkezésükkor.

Jelenleg a legtöbb országból nem lehet beutazni Szingapúrba, Kínából és Malajziából csak rendkívül szigorú feltételek betartása mellett és csakis az elengedhetetlen esetben érkezhetnek utazók, emellett életvitelszerű szingapúri tartózkodás esetén a belépés előzetes engedélyhez kötött és kéthetes karanténkötelezettség terheli - derül ki a konzulátus oldaláról.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek