Madrid lenyomta Barcelonát a spanyol albérletpiacon

Egy spanyolországi tanulmány szerint már Madrid a legdrágább spanyol város az albérletek piacán, a főváros hosszú idő után előzte meg Barcelonát. A kimutatás szerint júliusban a barcelonai lakások bérlésének átlagára 3,1 százalékkal csökkent, míg Madridban ez az esés csak 1,7 százalék volt, ezzel pedig a fővárosi albérletek átlagos kiadási ára meghaladta a katalán nagyvárosét.

Madridban már drágább lakást bérelni, mint BarcelonábanForrás: shutterstock.com/LucVi

Az EL Espanyol internetes kiadványban közzétett tanulmány szerint jelenleg átlagosan 16,3 euró (~5640 forint) a madridi albérletek négyzetméter ára, míg ugyanez a szám Barcelona esetében 16,2 (~5600 forint) euró. A madridi és a katalán régió mellett további spanyol körzetekben estek a lakások bérlésének átlagárai, Valenciában, Navarrában, a Kanári-szigeteken és a Baleár-szigeteken szintén olcsóbban lehet albérlethez jutni, mint korábban; ugyanakkor Cantabria, Extremadura, Murcia, Galícia és Andalúzia tartományaiban a nyár elején nőttek az albérletárak. 

Hogy mindez a turistákat is érintő Airbnb-lakáspiacról is elmondható-e, az a tanulmányból nem derül ki, mindenesetre a szálláskereső weboldalán a két különböző városban található szálláshelyekre rákeresve elmondható, hogy jelenleg egy madridi lakásban egy szobát egy főre 6400 forinttól kezdődően lehet foglalni, míg Barcelonában ugyanezen feltételekkel már 5300 forintnak megfelelő euróért is lehet szobát találni.

Jó, ha tudja! Az országos tisztifőorvosi szolgálat szerdai döntése alapján péntektől, azaz mától Spanyolország besorolása zöldről sárgára változott, amely azt jelenti, hogy a koronavírus-fertőzöttség és a kockázat már nem számít alacsony mértékűnek az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek