Jázmin és levendula illatban fürdik Bécs egyik villamosmegállója szeptembertől

Az osztrák főváros folyamatosan zöldíti a villamos- és buszmegállókat, hogy a helyiek kellemesebben várakozhassanak a nagy melegben. 2019-ben például kísérleti jelleggel öt utasvárót futtattak be vadszőlővel, illetve sok helyen zöld homlokzattal tették kellemesebbé a várakozást.

Levendula és jázmin a tetőn, látványtervForrás: ©Hartung Architekturbuero

De a Wiener Linien most egy még színesebb kísérleti projekt keretében, egy Parlamenttel szembeni villamosvárót öltöztetett virágdíszbe és illatba. A virágos tető gondolata egy pályázat alapján született, melyet végül a Hartung Architekturbüro építésziroda nyert meg – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményében.

A kiírás szerint, olyan megoldásra volt szükség, ami nemcsak szép, de fenntartható, könnyen karbantartható és hatékony is. Az iroda erre azzal állt elő, hogy a megálló tetejére és oldalára tizenhat különböző virágot ültettek, többek között levendulát, téli jázmint, és szép lila virágú bunkós hagymát, illetve loncot is. Az öntözésről egy beépített esővízgyűjtő tartály gondoskodik. A virágos megálló szeptember közepére készül el teljesen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek