Tűzköpenybe öltöztek a svájci Alpok

Svájc nemzeti ünnepe augusztus 1-ére esik, de sok helyen már az előző este elkezdődnek a rendezvények. Így volt ez a 4000 méter magasan fekvő Veisivi és Dent de Perroc hegyláncoknál is, amelyek az ország déli részén, Wallis kantonban találhatók - adja hírül a reuters.com.

A Dent de PerrocForrás: Bertrand Semelet/commons.wikimedia.org/

A jeles nap alkalmából 12 négyzetkilométeren tűzbe öltöztették a hegyoldalakat, melyhez több mint 100 kg magnéziumport gyújtottak meg. "Olyan, mintha százmillió gyertyát gyújtanának meg a hegyekben, ami kellemes, meleg fényt kölcsönöz nekik" - mondta a szervező, Jacques Morard.

Svájcban több helyen általában tűzijátékkal ünneplik az ország 1291-es alapításának évfordulóját, de idén a távolságtartási rendeletek miatt nem tartották meg ezeket az eseményeket. Az Evolene-völgyben viszont több ezren biztonságosan összegyűlhettek, hogy megcsodálják a látványt, mely 20 kilométerről is látható volt.

Hasonló eseményt szerveztek 2015-ben is, amikor vörös köpenyt kaptak a hegyek, Wallis kanton Svájchoz való csatlakozásának évfordulója alkalmából.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek