Csomagolnak a hollandok, tömegesen hagyják el a horvát tengerpartot

Szaporán csomagolnak vissza bőröndükbe a hollandok és tömegesen hagyják el a horvát tengerparti városokat, miután Hollandia kedden sárga besorolásba helyezte Horvátországot. Ez azt jelenti, hogy nem tartják biztonságosnak az ide utazást és 14 nap karantént írnak elő azoknak, akik a tengerparti országból térnek haza.

Nem strandolnak tovább a hollandok Rovinj strandjain - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: fokke baarssen

A bejelentés után szinte azonnal reagáltak a hollandok és a legtöbben már másnap hajnalban elhagyták az isztriai kempingeket. Az előfoglalásokat is sorra mondják le - írja a horvát Jutarnji List hírportál.

Ez nem kedvező a horvát turizmusra nézve, ugyanis csak júliusban mintegy 45 ezer holland, 243 ezer vendégéjszakát töltött az országban. A többség Rovinjban, Funtanában és Porečban nyaralt, de sokan foglaltak szállást Isztria más üdülőhelyire is.

Sajtóhírek szerint a hollandok petíciót is indítottak a kormányuk intézkedése ellen.  

A horvát sajtóban arról is lehet olvasni, hogy a holland turisták nem értik az országuk szigorítását, ugyanis az Isztrián nincs fertőzött. A legtöbb megbetegedést a kelet-horvátországi Vukovár-Szerémség és Eszék-Baranya megyében, valamint Zágrábban diagnosztizálták. A fertőzöttek száma eddig összesen 4634, a feljegyzett halálos eseteké 128.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek