Elkészült a világ első, teljesen bearanyozott szállodája

A csillogó, végtelenített tetőtéri medencétől a szobákon át az étteremig, a 25 emeletes Dolce Hanoi Golden Lake luxushotel teljes egészében aranyban pompázik. A vietnami Hanoiban található szálloda a múlt héten nyitotta meg kapuit a látogatók előtt 11 évnyi építkezés után, amely mintegy 200 millió dollárba került. Ha azt a gondolják, hogy csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak ezt a fényűzést, hát tévednek.

Csak az előcsarnokba belépve rabul ejti az embert ez a fényűzés és pompaForrás: Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake/Facebook

A vendégek, akik már a szállodában tartózkodnak, azt mondták, hogy mellbevágó élményben volt részük, természetesen pozitív értelemben. A vietnami fővárosban működő ötcsillagos luxusszálloda – amely a világ első teljesen aranyozott szállodájának nevezi magát – tényleg szemkápráztató. A szállodában szinte minden aranybevonatot kapott, többek között arany liftek szállítják a vendégeket a szobájukba. Ráadásul csaknem 54 000 négyzetméternyi aranyozott kerámiát használtak a szálloda külső falain, hogy kívülről is ragyogjon.

Nem kell sokáig keresni a szállodát, ragyogásával már messziről kitűnik a többi épület közülForrás: Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake/Facebook

De ez még nem minden! Az összes belső teret arannyal borították be, néhány szobában aranyozott készülékek vannak, de arany fürdőkád és toalettek is állnak, illetve a csillogó tetőtéri végtelenített medence is aranytól ragyog. Habár úgy fest ez a szálloda, mint amit csak a világ leggazdagabbjai engedhetnek meg maguknak, a hotel tulajdonosai azt állítják, a szobaárak 250 amerikai dollártól (nagyjából 80 ezer forint) kezdődnek éjszakánként, mert reményeik szerint így a kevésbé tehetőseket is becsalogathatják.

A tetőtéri, végtelenített medence ahonnan belátható a város, nemcsak a víztől, hanem az aranytól is csillogForrás: dolcehanoigoldenlake.com

Állításuk szerint ők azt szeretnék, hogy a hétköznapi emberek is szupergazdagnak érezhessék magukat. A vendégek, akiknek már volt lehetőségük a szállodában pihenni, áradoztak a lelkesedéstől.

Amikor megérkeztem, királynak éreztem magam, vagy inkább, mint egy egyiptomi fáraó" – mondta a dél-koreai Phillip Park. 

„Nagyon élveztem a luxus-légkört. Más luxusszállodák általában márványt használnak burkolólapként, de itt minden aranyból van, még a mosdóban is" – mesélte egy másik vendég.

Az csak természetes, hogy némely ételek, italok is aranyban pompáznakForrás: Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake/Facebook

A szálloda szerint azért is tudnak néhány szobát kedvezményesen fenntartani, mert az összes aranyat helyi forrásból vásárolták meg, ami hozzájárult, hogy alacsonyabban tartsák az építkezés költségeit. "A cégsoportunknak van egy gyára is, amely aranyozott dolgokat készít, tehát ennek köszönhetőn a berendezéseink és a bútoraink költsége meglehetősen költséghatékonyan készült" – mondta a vezetőség. Noha a koronavírus-járvány miatt a szállodában még nem volt sok látogató, a tulajdonosok remélik, hogy a következő évben növekedni fog a bevétel – írja a Business Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek