Négy hónap bezárást követően szombattól újra látogatható a több mint ezer éves Westminster apátság

  A Westminster apátság szombattól újra várja a látogatókat, miután a királynő közel 70 évvel ezelőtti koronázása óta a leghosszabb ideig zárva tartott. A londoni központú királyi egyház négy hónapig becsukta kapuit a kialakult koronavírus-járvány miatt. Kezdetben szombatonként és szerdánként este áll nyitva a látogatók előtt. A korlátozott számú belépőjegyeket kizárólag az előzetes online foglalás révén vásárolhatják meg a látogatók.

  Az apátság London egyik leghíresebb látnivalói közé tartozikForrás: Alfred Derks/Pixabay

  Az apátság szóvivője elmondta: "A látogatók visszatérése alapvető fontosságú az apátság jövője szempontjából, mivel teljesen önfenntartó, és semmilyen támogatást nem kap az egyháztól, az államtól vagy a koronától."

  A több mint ezeréves történelemet maga mögött hagyó gótikus apátságban tartják nemzedékek óta a nagy királyi szertartásokat.

  II. Erzsébet királynő ebben a történelmi környezetben fogadott örök hűséget az edinburghi hercegnek, ahogy Vilmos cambridge-i herceg is itt vette feleségül Katalin hercegnőt, illetve Diana hercegnő temetésére is az apátságban került sor.

  Ez egyben az utolsó 17 uralkodó – köztük II. Károly és I. Erzsébet – végső nyughelye is.

  Ha ezek a falak mesélni tudnánakForrás: Herry Lawford/Wikipedia

  Magán imádságok céljából június 15-én, a nyilvános imádkozás végett július 5-én már beléphettek a hívők. Jelenleg hetente 22 istentiszteletet tartanak, de korlátozzák a gyülekezetek méretét a társadalmi távolságtartás érdekében. 

  A Visit England az apátságnak adományozta a Good to Go díjat, elismerve a tisztaság és a társadalmi távolság magas szintű védelmét.

  Az apátság 1066 óta koronázási templom, II. Erzsébet királynő pedig a 38. volt a sorban, amikor 1953. júniusában megrendezett ünnepségen a fejére került a korona. A koronázás előtt 1952. december 1-től egy hajója, azután az egész apátság 1953. január 1-től, öt hónapra bezárt. Erre azért volt szükség, hogy megépítsék a hatalmas, többszintű padsorokat, amely több mint 8000 megfáradt vendég pihenésére szolgál. Utoljára nagyjából egy hétig zárták be az apátságot Vilmos és Katalin esküvője előtt, hogy a BBC elhelyezhesse az élő közvetítéshez szükséges eszközeit – írja az Evening Standard.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!