Vietnámban olyan meleg van, hogy a farmerek éjjel dolgoznak a rizsföldeken

  Vietnámi gazdálkodók a múlt héten a sötét éj leple alatt ültettek rizst, fejlámpákkal megvilágítva az előttük vízzel borított földeket, Hanoi mellett. A Tam Thanh közösség gazdálkodói azt állítják, kénytelenek éjjel dolgozni a mezőkön, hogy elkerüljék a nappali forróságot, amely szerintük az évek során egyre elviselhetetlenebb – írja a World Economic Forum.

  Egy negyven éves gazdálkodó szerint a hőmérséklet évente egy-két fokkal emelkedik, és ezért a térségben lévő fák kivágása is okolható. Le Van Ha – aki nem szeretné, hogy gyermekei a mezőgazdaságban helyezkedjenek el – azt mondta, éjjel 2 órakor kel, hogy elkerülje a nappali, elviselhetetlen körülményeket.

  Noha az éjszakai munka csökkentette a termelékenységet, a forróság elkerülése érdekében sokkal hosszabb ideig folytathatják a munkát.

  A jelentések szerint Vietnámban tavaly volt a legmagasabb hőmérséklet. Akkor 43,4 Celsius-fokot mértek az ország központjában, Ha Tinh tartományban.

  A The Vietnam's National Center for Hydro-Meteorological Forecasting (Vietnámi Hidro-Meteorológiai Előrejelzés Központ) tisztviselője szerint az ország számos részét újabb hőhullámok érték el már idén is, de az eddigi csúcshőmérséklet még a tavalyi rekordmagasság alatt van.

  A fokozatos felmelegedés miatt Vietnam egy részén nappal kiürülnek a rizsföldek, és inkább éjjel dolgoznak - illusztrációForrás: User:Doron, Wikipedia

  A hőmérséklet Vietnam északi és középső részein, múlt csütörtökön 35 °C és 40 °C között változott. Egy másik mezőgazdasági termelő azt tapasztalta, hogy az éjszakai ültetés során sokkal kevesebb növény szárad el, és hálás, hogy most már vannak gépeik a betakarításhoz. „Ha a rizst kézzel kellene betakarítani, mint korábban, akkor biztosan abbahagynám ezt a munkát. Túl meleg van hozzá."

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek