Ütközhet a jövő évi olimpia és a világ leglátogatottabb biciklis versenye

  A Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői szeretnék korábbra hozni a jövő évi viadal rajtját, de a módosítás már most komoly logisztikai problémákat okoz. A szükséges időpontváltoztatás azért merült fel, mert a világ legrangosabb kerékpáros versenye a tervek szerint jövőre július 2-án rajtolna a dán fővárosból, és július 25-én érne véget Párizsban - írták az MTI-n.

  A felvétel egy korábbi verseny németországi szakaszán készültForrás: Florian Schmetz / Unsplash

  Csakhogy az idén nyárról 2021-re halasztott tokiói olimpia július 23-án kezdődne, ráadásul a férfi mezőnyversenyre 24-én kerülne sor Tokióban, ami közvetlen ütközést jelentene.

  A Nagy Rajt szerződésben foglalt időpontjáról a Tour menedzsmentje és Frank Jensen, Koppenhága főpolgármestere tárgyalnak majd, de még nincs pontos időpontja a beszélgetésnek.

  Az időpont módosítás problémájának azonban van egy másik oka is a dán szervezőknél, mégpedig a szintén egy évvel elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik nyolcaddöntőjének dátuma. Ezt június 28-án rendezik Koppenhágában, és az időpontja megváltoztathatatlan.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!