Lélegzetelállító üvegpatkót nyitnak meg a látogatók előtt Makarska felett

A héten megnyílik a Makarska riviéra feletti üvegpadlós kilátó, amely 1228 méter magasan épült a Biokovo hegy oldalában – írja cikkében a Croatia Week.

Forrás: Plamenko Cvitić for Park prirode Biokovo

Két évvel ezelőtt mi is írtunk már a Biokovo Nemzeti Parkba tervezett kilátóról, ami azóta is a dalmát régió egyik legjobban várt idegenforgalmi beruházása. Az Alpok hasonló építményei után a Skywalk-ra keresztelt, patkó alakú építmény a sziklából lóg ki, alatta pedig mintegy 100 méteres mélység tátong. A kilátó járdája gyakorlatilag egy összefüggő üvegpadló, amelyen keresztül mi is tisztán leláthatunk ebbe a mélységbe. A félkör legtávolabbi pontja 12 méterre nyúlik el a sziklától.

A kilátó építkezését tavaly tavasszal kezdték el, és bár úgy volt, hogy idén márciusban már megnyílhat a látogatók előtt, a koronavírus-járvány miatt az átadása csúszott. Mostanra azonban a legutolsó elem is a helyére került, így a július elsejei hivatalos átadót követően, csütörtöktől már a turisták is látogathatják a kilátót.

Forrás: Plamenko Cvitić for Park prirode Biokovo

Az üvegsétány csak egy része a környéket megújító projeknek. Hamarosan ugyanis játszótereket építenek a kilátó közelébe, az odavezető ösvényt pedig interaktív információs táblákkal szerelik fel, amelyeken a környék természeti kincseiről lehet olvasni. De lehet majd bérelni elektromos és hagyományos kerékpárokat, így kerekezve is be lehet majd járni ezt a gyönyörű természetvédelmi övezetet. Mindemellett szelektív hulladéktárolókat helyeznek ki, elektromos buszjáratokat szerveznek, és a könnyebb feljutás érdekében új utakat is építenek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek