Elmarad Chicago legjobban várt fesztiválja

Az első Lollapalooza Chicago fesztivált a Grant Parkban 1991-ben, 28 évvel ezelőtt rendezték meg, szóval nem csoda, hogy idén is rengetegen várták az augusztus eleji rendezvény, ahol négy nap alatt mintegy 170 előadást szoktak tartani.

2016-os felvétel a Lollapalooza ideje alatt, a Samsung nagyszínpadnálForrás: AFP/2016 Getty Images/Gabriel Grams

Ennek ellenére a hét eleji bejelentés, miszerint a fesztivál 2020-ban elmarad, már csak formális híradás volt, mivel kevesen gondolták, hogy a jelen helyzetben meg lehet tartani a fesztivált. A szervezők az eredetileg július 30. és augusztus 2. közöttire tervezett fesztivál programját sem hirdették meg, és jegyeket sem árultak rá, de eddig nem mondták ki a végleges döntést - olvasható az MTI hírében.

A fesztivál gárdája  ugyanakkor azt ígérte, hogy élő közvetítéseket szervez majd a tervezett napokra, ennek műsorát pedig az elkövetkező hetekben nyilvánosságra hozzák.

Chicagóban idén nem ez lesz az egyetlen fesztivál, ami elmarad. Több nyári rendezvényt is elhalasztottak vagy töröltek már, köztük a város dzsesszfesztiválját, valamint a gospelnek, blues zenének és house-nak szentelt fesztiválokat is. A város polgármestere hangsúlyozta, hogy a döntés azért született, mert számukra első a polgárok egészsége és biztonsága.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek