A jakartai motortaxisok érdekes eszközzel védekeznek a nyakba tüsszentés ellen

A jakartai motorosfutároknak és taxisoknak - akik már eddig is sokat tettek a csaknem 10 millió lakosú város polgáraiért a járványidőszakban - új "fegyverük" akadt a vírus ellen, ami őket és utasukat is védi a zsúfolt utcákon. Indonézia fővárosában a taxisok, amíg a járvány alatt tilos volt személyt szállítaniuk, tehertaxiként működtek és ételadományokat is kiszállítottak.

Egyelőre még pajzs nélkül, áprilisban, amikor ételcsomagokat szállítottak rászorulóknakForrás: AFP / Dasril Roszandi / NurPhoto

Most, hogy csökkentették az országban a korlátozásokat, már szállíthatnak utast is, de a jakartai közlekedésre jellemző torlódásokban még még a taxisoknak is szüksége van egy kis plusz védelemre és biztonságérzetre. 

Ezért a hivatalos motortaxisokat "hátipajzzsal" szerelték fel, amit úgy kell felvenni, mint egy hátizsákot és így a vezető, illetve az utas is védettebb, mint egyébként. A szíjjal rögzített plexi lemez védi a vezetőt, akinek így nem lehet a nyakába köhögni és tüsszenteni, illetve az utast attól, hogy a vezető esetleges tüsszentésének eredményét az arcába csapja a menetszél - olvasható a Nytimes.com cikkében.

Bár Jakartában enyhítettek a védekezés szigorú szabályain, de a bizonyítottan koronavírustól fertőzöttek számának napi gyarapodása Indonéziában a héten rendre rekordot dönt, így nem lehet tudni mikor lesz vége a járvány időszaknak a térségben, főleg Délkelet-Ázsiában, ahol a legtöbb esetet regisztrálták.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek