Ezek a teendők várnak a Horvátországba induló turistákra

Hamarosan tíz ország előtt nyitja meg határait Horvátország: Magyarország, Szlovénia, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország és Németország állampolgárai is szabadon utazhatnak. Tegnap azt is bejelentették, milyen előzetes feladatokkal kell számolnunk mielőtt belépnénk az országba:

Idén nyáron sem maradnak üresen Horvátország népszerű strandjai - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: herbalife

Erre a weboldalra kattintva  egy űrlap kitöltése várja az utazni vágyókat. Az itt kért adataink megadása nélkül nem lehet majd átkelni a határon. Egyebek mellett meg kell adni az úti célt, a telefonszámot és az e-mail címet. Erre azért van szükség, hogy a turistákat szükség esetén tájékoztassák a járvány-helyzet alakulásáról.

Aki nem adja meg az adatait otthon, annak a határon kell megtennie. Várhatóan egy külön sávot is nyitnak majd erre a célra.

Az űrlap egyelőre csak angol nyelven érhető el, de már dolgoznak rajta, hogy további 12 nyelven is megjelenhessen.  

Szintén fontos hír, hogy a zöld listára helyezett országok utasainak nem kell külön megindokolniuk, mi célból látogatják meg Horvátországot, de a járvány-helyzet miatt életbelépő szabályokat mindenkinek be kell tartania - írja a horvát HrTurizam idegenforgalmi magazin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek