Továbbra is zárva az amerikai-kanadai határ, de enyhülnek a szabályok

  Az Amerikai Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt zárva marad az amerikai-kanadai határ, de New York államban egy kicsit enyhülnek a szabályozások, ugyanis a kormányzó engedélyezte a kis létszámú ünneplést a Hősök Napján.

  A kép csak illusztrációForrás: Unsplash.com

  A határ várhatóan június 21-ig zárva marad, de már mindkét ország nagyon várja, hogy újra szabad legyen a mozgás, ahhoz azonban látványosan javulnia kell a járványhelyzetnek - olvasható az MTI hírében. Jelenleg az Egyesült Államok és Kanada közt csakis a kereskedelmi árut szállítók és nélkülözhetetlen munkát végzők, például amerikai kórházakban dolgozó kanadaiak közlekedhetnek.

  A New York-i enyhítések elsősorban a Hősök Napjának megünneplését érintik, mivel ez egy fontos amerikai hagyomány. A május 25-re eső ünnep alkalmával engedélyezik a tíz főnél nem több résztvevővel megrendezett összejöveteleket, ahol a háborúkban elesett katonákra emlékeznek az amerikaiak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!