Ezek a csodálatos madarak rózsaszínűvé festették a világ egyik legnépesebb városát

Több mint 13 milliós lakosságával Mumbai a világ egyik legnépesebb városa, ahol az emberek szigorú karanténban töltik a napjaikat, arra várva, hogy véget érjen a koronavírus-járvány terjedése Indiában. A lakosok most arról számolnak be, hogy mindeközben a flamingók – melyek rendszeresen átvonulnak Mumbaion november és május között –  hatalmas csoportja most valószínűleg a rendelkezésre álló nagy, szabad terek miatt ellepte a várost – írja a Travel and Leisure.

A fenséges madaraknak köszönhetően a természet beköltözött a nagyvárosbaForrás: Susanne Stöckli/Pixabay

A Science News felhívta a figyelmet a Bombay Természettudományi Társaság (BNHS) új jelentésére, amelynek becslései szerint az idei flamingók vándorlási aránya 25 százalékkal magasabb, mint tavaly volt. Szerintük, mintegy 150 000 flamingó indult el Mumbaiba, hogy békésen táplálkozzanak, miközben az emberek az otthonaikba zárkózva töltik a napjaikat.

"A nagy szám egyik fő oka az, hogy a két évvel ezelőtti, sikeres tenyésztés után ezeken a területeken megnőtt a fiatal flamingók száma" – mondta Deepak Apte, a BNHS igazgatója. "Ezen kívül a lezárás nyugalmat biztosít ezeknek a madaraknak, senki nem zavarja őket táplálkozás közben, és általában ez kedvező élőhelyet biztosít számukra".

Rahul Khot, a BNHS igazgatóhelyettese szerint a flamingók az idén a szokásosnál hosszabb ideig tartózkodhatnak a városban, a heves esőzések és különös módon a háztartási szennyvíz megnövekedése miatt, amelynek vízbe áramlása hozzájárul a planktonok és algák zavartalan képződéséhez, amik táplálékot képeznek a flamingók és más vízi madarak számára. 

Bár az emberek nem mehetnek ki a madarakhoz, hogy közelről megcsodálhassák őket, a helyiek legalább az erkélyekről élvezhetik ezt a nem mindennapi természeti látványt, és képeket készítenek a rózsaszín madártengerről.

"A lezárás arra készteti az embereket, hogy arra összpontosítsanak, ami körülöttük van, és amit eddig magától értetődőnek tartottak. Remélhetőleg ezt a helyet hamarosan a flamingók szentélyének nyilvánítják" – tette hozzá Khot. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek