Szardínia vírustesztelné, Lazio pedig rácsipogna a turistákra

Mivel Szardínián két napja egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak, ezért a vezetőség reménykedik, hogy a többi dél-olasz tartománnyal együtt ez a sziget is nekiállhat komolyan dolgozni azon, hogy mindenki felépüljön a vírus okozta megrázkódtatásból.

Isola Rossa, SzardíniaForrás: Shutterstock

Az óvatos újraindulással kapcsolatban a sziget egyik kormányzója bejelentette, hogy bár június elsejétől meg akarja nyitni a sziget jelenleg lezárt kikötőit és repülőtereit, az olasz és külföldi látogatóknak is előírná a kötelező vírustesztet - olvasható a Turizmus.com oldalán.

Ezzel szemben az olasz csizma sarkában található Puglia tartomány kormányzója továbbra is kéthetes házi karanténra kötelezi azokat, akik máshonnan érkeznek a régióba.

A Nápollyal szembeni Ischia szigetének megoldása az egyik legszimpatikusabb: ők „napozóplatformokat" helyeztek ki a tengerre, és így próbálkoznak betartatni a vendégek közötti biztonságos távolságot: a felfújható, vízen úszó miniszigeteken egyszerre hárman-négyen is elférnének, megfelelő távolságban.

A közép-olaszországi Lazióban platformok helyett elektronikus karpereccel kísérleteznek: ha a tengerparti strandok vendégei túl közel kerülnek egymáshoz, akkor a karperec érzékelője jelezni kezd. Rendkívül zavarónak hangzik, így inkább tartsuk be a távolságot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek