Szünetelnek a bikaviadalok, a tenyésztők hoppon és pénz nélkül maradtak

  A koronavírus-járvány miatt a bikaviadalok is szünetelnek Spanyolországban, ami veszélyezteti a tenyésztők megélhetését. Az Euronews szerint egy küzdelemre kitenyésztett bika számukra 5000 eurós költséggel jár, viszont ennek csak töredékét, 600 eurót kapnak, ha az állat húsát adják el. A tenyésztők ezért az államtól kértek segítséget.

  A bikaviadal a hagyományok miatt még mindig népszerű turistalátványosságnak számít SpanyolországbanForrás: patrick gantz/Pixabay

  A Toro de Lidia alapítvány elnöke, Victorino Martin azt mondta, olyan segélyt kértek, mint más spanyol vagy európai kulturális rendezvények szervezői. A tenyésztők igényével az állatvédők viszont távolról sem értenek egyet. Szerintük a forrásokat az államnak másra kell fordítania.

  "A spanyol kormánynak, ahogy minden kormánynak a világon, az egészségügyet, az oktatást, a munkahelyek megvédését, a közép- és kisvállalkozásokat, valamint a legfontosabb szolgáltatásokat kell támogatnia. A bikaviadal nem tartozik ezek közé" – vélekedik az AnimaNaturalis állatvédő szervezet igazgatója, Aida Gascón, aki megérti a tenyésztők gondjait is.

  Így azonban több mint 1200 bika menekül meg azáltal, hogy nincsenek viadalok. Tudják ugyan, hogy az állatok így is elpusztulnak, de legalább senki nem profitál a szenvedésükből.

  A tenyésztők azt mondják, nem adják fel, mivel már a tönk szélén állnak – írja a Turizmus Online.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!