Velencében női gondolások szállítanak élelmet az időseknek

Észak-Olaszország volt Európában a koronavírus kitörésének kiindulópontja. A velenceiek igen összetartók: most a férfiak helyett nők szállítanak élelmiszereket idős embereknek és olyan családoknak, akik nem tudnak maguknak vásárolni. Teszik mindezt úgy, ahogyan azt ott lehetséges, azaz természetesen gondolával.

A motoros gondolákat most nők vezetik, hogy segíthessenek a helyieknekForrás: Andrea Pattaro/Pinterest

A gondolások Velence csatornáin sorakoznak, hogy élelmet szállítsanak azoknak a helyi lakosoknak, akiknek leginkább szükségük van rá. A helyiek online rendelhetik meg a termékeket, amiket azután kikézbesítenek számukra. A kezdeményezés  a „Row Venice" non-profit szervezettől származik, amely a tradicionális velencei gondolás technikák megőrzésére törekszik.

Velence egyébként drámaian megváltozott, amióta februárban a koronavírus felbukkant a városban, amely évek óta harcol a tömegturizmus ellen. A lezárásoknak köszönhetően Velence csatornáinak vize tisztán csillog, a tengeri élet pedig kezd újra visszatérni a városba. A vírus kitörése óta Olaszországban a Johns Hopkins Egyetem szerint legalább 183 900 megerősített esetet és több mint 24 600 halálesetet rögzítettek.

Olaszország március 9. óta áll karantén alatt, szigorú korlátokat szabva polgároknak, hogy milyen gyakran hagyhatják el az otthonaikat. Aki kilép a lakásából, egy nyomtatványt kell magánál tartania, feltüntetve rajta a kint tartózkodás okait. Egyes területeken nyilvános helyen kötelező maszkot viselni. A szabályok megszegésével járó maximális bírság 3000 euró, a The Local Italy szerint. Olaszországban a hét végén valószínűleg bejelentik, hogy feloldják a korlátozásokat – állítja a BBC. A karantén várhatóan május 4-én megszűnik – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek