Hihetetlen, mire képes egy ultramaraton futó karanténban

Egy tapasztalt orosz ultramaraton futó mintegy tíz órán át körözött a hálószobaágya körül, hogy lefussa az ultramaratont, ugyanis a verseny, amit arra a napra tervezett, elmaradt a járvány miatt.

A lakásban sem lehetetlen a sportteljesítményForrás: Pixabay / Készítette: Steve Buissinne

Rus Dmitrij Jakuknji, az eredeti terv szerint az afrikai Szahara sivatagban futotta volna le a 250 kilométeres távot, extrém körülmények között, de mivel a verseny elmaradt, karantén-ultramaratonba kezdett a saját hálószobájában.

A fiatalember összesen 10 órát és 19 percet futott, ezalatt több mint 100 kilométert sikerült megtennie. Azt nyilatkozta, hogy az a francia férfi motiválta az extrém elhatározásban, aki a múlt hónapban a balkonon futotta le a maratont.

A zsúfolt, szűk szabadterű szobában nagy kihívás volt ennyit körbe-körbe futni - mondta az orosz férfi, aki kénytelen volt tíz kilométerenként irányt váltani, mert gyakran szédülni kezdett és a befelé eső lába is megfájdult a kanyaroktól.

A családja adott erőt neki, hogy ne adja fel: amikor megéhezett, a felesége valami finomat főzött neki, és folyton váltogatta a zenét, hogy motiválja a férjét, a gyerekeik pedig lelki támaszt nyújtottak a számára - írja a szerbiai 021.rs.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek