Talán önnek is ismerősek lehetnek ezek a tárgyak a régi Jugoszláviából

A régi Jugoszláviába kalauzolja el látogatóit egy nemrég megnyílt virtuális tárlat. Az otthonokban fellelt tárgyi emlékeket fotókon keresztül mutatják be a közösségi oldalakon - tudtuk meg a szerb 021.rs híréből.

A régi Jugoszláviából fennmaradt sárga Zastava autóForrás: Shutterstock / Készítette: Jelena990

Az ötlet a Jugoszláv Múzeumtól származik, akik arra kérték az embereket, hogy nézzenek szét lakásaikban, és porolják le a régi Jugoszláviáról árulkodó, fennmaradt tárgyaikat, hogy most a nagyközönségnek is megmutathassák őket.

A YUDOM elnevezésű akció eddigi gyűjteménye között régi telefonkagylók, háztartási gépek, érdekes bélyegek, valamikori üdítős és kávés dobozok, jugoszláv sztárok lemezei, bőrkötésű személyi igazolványok, sporteseményekről fennmaradt jegyek, kávédarálók és porcelán tárgyak keltenek nosztalgikus élményt.

A fiataloknak is érdekes lehet végiglapozni a fotókat, hiszen ezeken keresztül megismerhetik a szüleik fiatalságáról mesélő jugoszláv használati tárgyakat.  

Az eddigi érdekességek Montenegróból, Horvátországból, Szlovéniából és több szerbiai városból érkeztek, de továbbra is várják e-mailben a tárgyakról készült fényképeket. A tárlatot ide kattintva nézheti meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek