A Sárkány Szíve névre keresztelték Wales új karanténkórházát

  A BBC híre szerint zenei fesztiválok és egyéb rendezvények helyszínének megépítésével foglalkozó szakemberek segítségével alakították át a cardiffi Principality Stadiont, egy kétezer ágyas tábori kórházzá a koronavírusos páciensek számára. Az építmény ezzel az Egyesült Királyság legnagyobb kórházává vált és április 13-án megkezdte a működését.

  Egy 2016-os felvétel a stadionrólForrás: Clint Budd / wikipedia.org

  A cardiffi T&M Technical Services igazgatója szerint, ha egy kórházat kell építeni egy stadionban, az nem csupán egy hatalmas üres tér, ilyenkor a színházi, a televíziós és a rendezvényes szakembereknek is be kell besegíteniük.

  Az ideiglenes kórház nevét a rajta dolgozó szakemberek és közvélemény 2000 visszajelzése alapján választották ki, és egyértelműen hajaz az 1996-os kultikus DragonHeart (Sárkányszív) című nagyon érzelmes fantasy filmre. A kórházat ugyanis Dragon's Heart Hospital névre keresztelték.

  A televíziós és filmes díszletekkel foglalkozó cégek az ágyak kialakítását végezték, a színházi technikusok az áramellátásért feleltek, a rendezvényes cégek emberei sátrakat állítottak fel és padlót fektettek le.

  A fesztiválokra specializálódott villanyszerelők az áramelosztó-rendszerekért felelnek, míg a cateringszolgáltatást nyújtó cégek konyhákat építenek, és gondoskodnak a munkások, illetve a későbbiekben a személyzet és a páciensek étkeztetéséről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!