Fokozatosan nő a kínaiak utazási kedve

Míg mi egyelőre csak ábrándozhatunk arról, hogy hová is utaznánk szívesen, Kínában az emberek már majdnem teljesen szabadon mozoghatnak. Ahogyan az ország enyhít a lezárásokon, és az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba, a lakosok újra elkezdenek utazni. A sanghaji Bund-parttól a festői Huang-san hegyvidéki parkjain át a keleti Anhuj tartomány nevezetességeiig látogatók ezreit fogadták a legnépszerűbb turisztikai célpontok a hétvégén - derül ki a CNN cikkéből.

SanghajForrás: gunvernment/pixabay.com

A belföldi turizmus gyorsan fellendülni látszik, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nemzetközi utazási hajlnadóság is ugyanolyan gyorsan visszatér a régi mederbe. Legalábbis nem Kína legnagyobb online utazási irodája, a Trip.com által készített felmérés szerint.

A március végén, száz kínai városban 15 000 ember részvételével zajló kutatás szerint a válaszadók 16%-a utazna szívesen májusban az öt napos ünnepre, az Aranyhétre. Ugyanakkor a túlnyomó többség - a 90% - inkább a belföldi utazást részesíti előnyben olyan célállomásokkal, mint Jünnan, Hajnan és Sanghaj.

A kínai turisták egyébként jelentős részét adják a világ utazóinak: 2018-ban körülbelül 150 millió külföldi utat tettek meg, és összesen több mint 277 milliárd dollárt költöttek. 2001-ben az előbbi szám még csak 10,5 millió volt, ami 17 év alatt 1366%-os növekedést jelent.

Miután a kínai újévet megszakították a járvány miatti lezárások, sokan talán most szeretnék pótolni az elmaradt utazásokat, bár a legtöbben nem szeretnének messzire menni. A megkérdezettek nagyjából 61%-a arról számolt be, hogy inkább augusztusban akar utazni.

A megkérdezettek csaknem 77% -a mondta, hogy az első járvány utáni utazása hazai úti célra vezet, melynek egyik oka, hogy úgy ítélik meg, Kína biztonságosabb, mint a világ többi része.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek