Sokat gyengült a brit útlevél a járvány miatt

  Az Egyesült Királyság Külügyminisztériuma hetek óta azt tanácsolja a briteknek, hogy ne utazzanak sehova. Aki azonban mégis nekiindulna, az a legtöbb országban határzárral találkoznának, máshol a vízumok érvénytelenek, és sok helyen törölték a nemzetközi járatokat is - adja hírül a schengenvisainfo.com.

  HollandiaForrás: mel_88/pixabay.com

  Ennek eredményeként az angol útlevelek technikailag nem túl sokmindenre jogosítanak fel, hiszen mindössze tizenegy ország áll nyitva a britek előtt: Hollandia, Svédország, Izland, Mexikó, Nicaragua, Aruba, Curacao, Kambodzsa, Tanzánia, Palau és Tuvalu. Ezek az országok nem zárták le a határaikat vagy, mert nagyon kevés a koronavrusos eset, vagy mert a gazdaságuk nagymértékben függ az idegenforgalomtól.

  Izland a tesztelésben bízik, itt nyitva tartanak az iskolák, bárok és éttermek, és a turistákat is fogadják. Svédországban is nyitva tart a legtöbb vállalkozás, és a légitársaságok is tovább működnek, bár csökkent kapacitással.

  Hollandiában is csak bizonyos helyek zártak be, például az iskolák, de a legtöbb üzlet és kávézó nyitva áll, és az utazókra is csak korlátozott intézkedések vonatkoznak. Mexikóba szintén beléphetnek a turisták, bár a nem alapvető tevékenységeket korlátozták, az amerikai határ pedig le van zárva.

  Az Egyesült Királyság mellett az ázsiai országok, Japán és Szingapúr tartják az első helyet a világ legerősebb útleveleinek listáján, már ami a vízummentességet illeti - koronavírus ezt a helyzetet megváltoztatta, most egyetlen útlevél sem számít „erősnek".

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!