Az amerikaiak feszegetik a nemzeti parkok tűrőképességét

Az amerikai nemzeti parkok tucatjai zártak be a járvány idejére, de olyan területek is vannak, melyek továbbra is nyitva tartanak az ezt övező ellentmondások ellenére - és a látogatók feszegetik is a határokat - derül ki a National Geographic cikkéből.

A Sunset Crater környékeForrás: ArtTower/pixabay.com

Az arizonai Sunset Crater vulkán környékén, melyet 1930-ban nyilvánítottak nemzeti emlékművé, hogy megvédjék egy filmforgatástól, olyan nagy a forgalom, ami nem volna várható járvány idején. Mint Brenda Emry, az egyik parkőr elmondta, naponta körülbelül 45 jármű halad el, a rendszámtáblák tanúsága szerint Kaliforniából, New Yorkból, Új-Mexikóból és Wisconsinból is érkeznek ide az emberek, hiába tanácsolják nekik azt, hogy maradjanak otthon.

A Shenandoah látogatóinak viselkedése is hagyott maga után kívánnivalót a park bezárása előtt, nemcsak, hogy sokan voltak, de jellemző volt a gyorshajtás és a szemetelés is, mely utóbbi különösen veszélybe sodorja a park dolgozóit azzal, hogy segítheti a koronavírus terjedését.

A Missouri-i Ozark Riverwaysről gyújtogatást jelentettek még márciusban, és a park munkatársai akár 10 000 dolláros jutalmat is kínálnak a nyomravezetőnek. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek