Nem bírják pityizálás nélkül a karantént ebben az országban?

  Az oroszoknál sokkal nagyobb mennyiségben fogy az alkohol, amióta bevezették a teljes kijárási tilalmat. Főként a vodka, a whisky és a sör kelendő az üzletekben.

  A whisky az egyik legkeresettebb ital a járvány időszakban az oroszoknál - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Africa Studio

  A legnagyobb orosz kiskereskedelmi lánc arról számolt be, hogy március utolsó hetében 31 százalékkal megugrottak a vodkaértékesítései, whiskyből 47 százalékkal, sörből pedig 25 százalékkal többet adtak el.

  A statisztikai adatok arra engednek következtetni, hogy az oroszok némi itóka társaságában könnyebben viselik el az otthoni bezártságot.  

  Az orosz elnök a múlt héten április 30-ig meghosszabbította a kijárási korlátozásokat. A helyiek csak élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából mehetnek az utcára, illetve ha sürgős egészségügyi segítségre van szükségük.

  Ezeken felül még kutyasétáltatásra van lehetőség lakáson kívül, illetve a szemetet is kivihetik a polgárok. Oroszországban egyébként már meghaladta a 10 ezer főt a koronavírus-fertőzöttek száma - írja a vajdasági Pannon RTV.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!